Masini de sortat

Produsele horticole sunt , dupa cum se stie , extrem de perisabile , fructele si legumele suferă o transformare destul de rapidă între recoltă și consum, care provoacă alterarea și poate reduce semnificativ valoarea de piață. Prejudiciul mediu estimat este de cca 30-40% pentru majoritatea produselor care nu sunt aduse în timp util la ambalare și livrare. Aceasta se constituie nu doar ca o pierdere financiara pentru cultivatori, ci si, prin insumare , ca o pierdere netă uriasa de resurse umană și ca o risipa de inputuri implicate.
Aceste pierderi pot fi reduse considerabil, prin gestionarea în timp util și în condiții de siguranță a produselor in perioada imediata post-recoltare.

Partenerii nostrii Aweta dispun de numeroase soluții pentru automatizarea și integrarea liniilor de sortare si ambalare a tomatelor,precum si a altor legume( castraveti, ardei, etc.)
Fiecare linie de ambalare este concepută pentru a trata fiecare cultura specifică de roșii, incepand cu rosiile cherry si terminand cu cel cu fructe mari .
Rosii Cherry sau Cocktail 20-55 g

Graderul Millistar, în combinație cu multiscanul unic S-30TG, garantează sortarea perfectă, functie de dimensiune si culoare .Se mareste astfel performanta culturii prin constatarea stării potrivite a fructului si prin incadrarea acestuia în clasa sa.

Roșii mari 110-150g

Marginea de separare brevetată cu bandă de tip V garantează un transfer fără probleme pe suport a produselor, iar de acolo , pe axa de rotație poziționată astfel incat sa se asigure un transfer uniform către periile de transfer.

Capacitate mare și preciziea de cântărire:
Sistemul de transport patentat al Rollerstar asigură un sistem de cântărire precis și stabil care funcționează la viteză mare, extrem de fiabil ,menținând în același timp o rată de umplere optima a produselor in ambalaje .