Echipa AGROENERGY

o “scurta istorie” de 45 de ani in domeniul serelor si a echipamentelor pentru sere

AGROENERGY TRADING SRL este o companie romaneasca ce implementeaza pe piata din Romania inca din anii 1970 tehnologie olandeza de ultima generatie in domeniul constructiilor de sere, modernizarii serelor de sticla, sisteme de irigatii si automatizari.
Din generatie in generatie liderii companiei AgroenergyTrading impreuna cu partenerii olandezi au realizat numeroase proiecte cu impact socio-economic in Romania iar astazi ne putem mandri cu un portofoliu demn de luat in seama.
In anii 1970 alaturi de partenerii olandezi Voeskamp B.V. reusim sa construim in interval de cativa ani 180 ha de sere de sticla la Popesti-Leordeni, cel mai mare complex de sere pe sol construit vreodata in Europa, aflat in functiune si astazi, dupa mai bine de 45 de ani. De asemenea, dupa anii 1989, complexul de sere de la Popesti-Leordeni a fost modernizat cu tehnologii olandeze actuale pentru vremea aceea de catre AgroenergyTrading impreuna cu colaboratorii olandezi precum Revaho B.V, Verbakel Bomkaas, etc.

Alaturi de celelalte sere din Bucuresti ( Berser, Sere Militari ) si din tara, de la Brasov, Codlea , Arad , Timisoara, Isalnita , Dumbraveni, Constanta, serele de la Popesti-Leordeni au asigurat o perioada indelungata legumele proaspete pentru export, acesta avand la acea vreme o pondere insemnata in balanta comerciala a exporturilor din Romania

Astfel , o lunga perioada de timp , pana la sfasitul anilor ’80, Romania detinea o suprafata importanta de cca 2000 ha de sere, iar camioanele romanesti puteau fi vazute in numar mare in incintele marilor engrossisti de legume proaspete din Viena si München , de unde plecau in toata Europa de Vest sub diverse etichete .

La mijlocul anilor 1990, debransarea de la sistemul centralizat de incalzire al Bucurestiului si construirea unei centrale proprii pentru incalzire cu firma olandeza Verbakel Brothers B.V. a eliminat pierderile importante din retea si a determinat posibilitatea continuarii activitatii Serelor Berceni (Berser )

La inceputul anilor 2000 , o realizare remarcabila este prima sera de sticla noua la Zimnicea (doar sere second-hand de sticla mai fusesera construite pana atunci dupa 1989 ) , aceasta reprezentand ani la rand un obiectiv absolut obligatoriu pentru generatii de ingineri horticoli in curs de formare , adusi in numar impresionat pentru a studia direct de la sursa cele mai noi technologii olandeze in domeniul serelor !

In portofoliul nostru se adauga si livrarea de echipamente pentru sera nou construita ulterior la Pipera ,langa Bucuresti si modernizari pentru diferite alte obiective .

In prezent, in octombrie 2017, am adaugat in portofoliul nostru inaugurarea primei sere noi de sticla in Romania dupa mai bine de 12 ani , la Biled , langa Timisoara. Sera este un un real succes, depasind pe alocuri chiar si asteptarile investitorului : productie rosii 75 kg/mp , cifre comparabile cu cele realizate in serele din Olanda si pe departe cea mai ridicata productie din aceasta zona a Europei .

Succesul acesta nu este deloc intamplator ,are la baza o cantitate de munca intensa ceruta de realizarea acestei sere cu finnatare pe Fonduri Europene,precum si cooperarea permanenta cu toate cele 7 firme olandeze care formeaza incepand din 2016 clusterul Holland House of Horticulture , sustinut de Ambasada Regatului Tarilor de Jos , al caror reprezentant in Romania este AGOENERGY, lider pe piata in domeniul constructiilor de sere cu o traditie de peste 45 de ani, care inca de la inceputuri contribuie intr-o masura semnificativa la dezvoltarea segmentului agricol din Romania